اثرات زعفران بر درمان بيماري‌هاي تنفسي

اثرات زعفران بر درمان بيماري‌هاي تنفسي

 

 

از آنجايي که گياهان دارويي اثرات و عوارض جانبي کمتري نسبت به داروهاي شيميايي دارند، امروزه استفاده از آن‌ها در طول روند درمان انواع بيماري‌ها مورد توجه بيشتري قرار گرفته است. زعفران به عنوان يکي از گياهان دارويي جايگاه ويژه‌اي در کشورهاي مختلف بخصوص ايران پيدا کرده است. کلاله زعفران از گياهي با نام علمي crocus sativus گرفته مي‌شود که از خانواده زنبقيان به شمار مي‌رود. علاوه بر استفاده از زعفران به عنوان چاشني و طعم‌دهنده انواع غذاها و نوشيدني‌هاي مختلف، اين گياه از ديرباز تاکنون به عنوان دارو در درمان بيماري‌ها و اختلالات متعددي استفاده مي‌شده است. از جمله اين اختلالات مي‌توان به مواردي همچون سرفه، آسم، برونشيت، اختلالات معده، افسردگي، آلزايمر، نفخ، اختلالات قاعدگي و حتي سرطان اشاره نمود.

براي اطمينان در خريدي بدون واسطه و با قيمت مناسب به صفحه خريد زعفران بهرامن مراجعه کنيد. قيمت زعفران بهرامن در مقايسه با کيفيت اين محصول عامل رقابتي در فروش اين ادويه گرانبهاست.

 

 

آسم يک بيماري تنفسي است که به صورت التهاب در مجاري تنفسي نمايان مي‌شود. اين التهاب در برخي افراد باعث بروز حملات متعدد تنفسي، تنگي نفس، خس خس و گرفتگي سينه و سرفه‌هاي مداوم بخصوص اوايل روز و نيمه‌هاي شب مي‌شود. اين بيماري منجر به افزايش راديکال‌هاي آزاد در بدن شده و نهايتا تنفس را در فرد مبتلا دچار مشکل مي‌نمايد. پژوهش‌هاي اخير نشان داده‌‍اند افزايش مصرف مواد حاوي آنتي اکسيدان در کاهش اثرات ناشي از بيماري آسم بسيار موثر است. کلاله زعفران به عنوان يکي از مواد غذايي شناخته شده داراي عناصر بسيار زيادي است. مطالعات متعددي در رابطه با تشخيص ترکيبات متعدد زعفران انجام شده و تاکنون حدود 150 ترکيب فعال در زعفران شناسايي شده که مهمترين آن‌ها کروسين، پيکروکروسين و سافرانال است؛ زعفران سرشار از آنتي‌اکسيدان و ريبوفالوين نيز مي‌باشد. در طب سنتي کشورهاي مختلف از جمله يونان، ايران و ... از زعفران به عنوان يک داروي آرام‌بخش و مسکن استفاده مي‌شده است. از خواص ديگر زعفران مي‌توان به ضد اسپاسم و گرفتگي، ضد افسردگي، ضد تورم و التهاب و تسکين‌دهنده سرفه در آسم و سياه سرفه و به طور کلي درمان بيماري‌هاي ريوي اشاره نمود. در پژوهش ديگري ثابت شده است که زعفران و سافرانال موجود در آن اثرات ضد سرفه داشته و در درمان گلو درد، سر درد و ... به صورت مسکن عمل مي‌نمايد و منجر به افزايش اکسيژن‌رساني به بافت‌هاي متعدد بدن مي‌شود.

 

به طور کلي مي‌توان نتيجه گرفت زعفران به اين دليل که حاوي آنتي اکسيدان زيادي مي‌باشد، در کاهش اثرات ناشي از بيماري‌هاي تنفسي گوناگون و کاهش سرفه به شکل موثري عمل مي‌نمايد.

 

منبع : نامه نيوز

 

برچسب ها: اثرات,زعفران,بر,درمان,بیماری‌های,تنفسی,
[ جمعه 17 ارديبهشت 1400 ] [ 15:34 ] [ کاووسی فر ]
[ ]

آيا ماسکهاي رنگي فاقد اثر فيلتر کنندگي ويروس هستند؟

آيا ماسکهاي رنگي فاقد اثر فيلتر کنندگي ويروس هستند؟

 

ماسکهاي پزشکي در انواع و مدل هاي گوناگوني هستند. با شيوع کرونا نيز تنوع اين کالا در بازار ايجاد شده است. به همين خاطر ممکن است اين سوال براي خيلي ها به وجود آمده باشد که آيا ماسکهاي رنگي خاصيت کمتري دارند و نمي توان آنها را براي حفاظت در برابر کويد نوزده يا همان کرونا استفاده کرد يا خير.

چندي پيش مطلبي در اين مورد منتشر شده بود که در ماسکهاي آبي رنگ لايه اي سمي وجود دارد و نبايد از آنها استفاده کرد. اين خبر باعث شد خيلي ها ترجيح بدهند که ماسکهاي سفيد رنگ را اما بدون استرس و نگراني مورد استفاده قرار بدهند. به همين دليل کمي در خريد و فروش اين ماسکها مشکلاتي به وجود آمد.

اما سوال اينجاست که پس چرا در بيمارستان ها خيلي از جراحان ماسکهايي به اين رنگ استفاده مي کنند. اگر اين ماسکها مشکلات بهداشتي دارد پس نبايد از آن ها در محيط هايي چون بيمارستان ها که بايد تنها از کالاهاي بهداشتي استفاده شود استفاده کنند. اين مطلب بسيار صحيح است و روشن مي کنند که رنگ آبي نمي تواند باعث مسمويت تنفسي شود. اما چه چيز باعث شد اين شايعه به يکباره به وجود بيايد و بسيار نيز دست به دست شود؟ يک شرکت توليد کننده ماسکهايي غير استاندارد به بازار عرضه کرده بود. ماسکهاي آبي رنگ که براي رنگي کردن آن از رنگ هاي غير بهداشتي استفاده  شده بود در کالاهاي اين فرد ديده مي شد. بديهي است که چنين ماسک رنگي فاقد استاندارد هاي لازم است. اما نمي توان از اين موضوع اين را برداشت کرد که هر ماسک رنگي و آبي رنگي را نبايد استفاده کرد.

هر ماسک پزشکي سه لايه و چند لايه اي مي تواند در رنگ بندي هاي متنوع توليد شود. رنگ ماسک هيچ تاثيري در کارايي آن و خاصيت فيلتر کنندگي آن ايجاد نمي کند. البته به شرطي که از لايه هاي رنگي بهداشتي در آن استفاده شده باشد. خيلي از شرکت هاي استاندارد و صاحب نام اين روزها انواع ماسک طوسي و آبي و سبز و... را به بازار عرضه کرده اند که اتفاقا از لايه هاي اسپان باند رنگي و بهداشتي در آن ها استفاده شده است. حتي تنوع در اين روزها نيز بيشتر شده و ماسکهاي با رنگ هاي جديد تر مثل قرمز و نارنجي و زرد نيز در بين اين ماسکها ديده مي شوند.

براي اين که يک ماسکي رنگي يا حتي غير رنگي را بتوانيم در نوع بهداشتي و استاندارد خريداري کنيم بايد به داشتن علائمي مثل سيب سلامت بر روي جعبه محصول توجه کنيم. اين علامت هاي تجاري تنها به کالاهاي که بهداشتي و داراي ساختار استاندارد هستند داده مي شود. با مشاهده اين نشان ها مي توان به استاندارد بودن کالا اطمينان کرد. خريد اين کالا از مراکز عرضه مجاز مثل داروخانه ها نيز بهتر از خريد آن ها از دست فروشان و کساني است که هيچ تبحر و دانشي در مورد کالاهاي پزشکي ندارند.

همچنين براي اين که بدانيم کالايي استاندارد است يا خير و يا اين که کارايي لازم را براي استفاده اي که مي خواهيم از آن بکنيم دارد يا نه بايد خودمان تحقيق کنيم. گاها فروشنده ها تنها براي اين که کالايي برا به شما بفروشند ممکن است مطالبي را به شما بگويند که اصلا صحبت علمي ندارد.

 

برچسب ها: آیا,ماسکهای,رنگی,فاقد,اثر,فیلتر,کنندگی,ویروس,هستند؟,
[ يکشنبه 2 آبان 1400 ] [ 7:26 ] [ کاووسی فر ]
[ ]
صفحه قبل 1 صفحه بعد